Hoe ziet een coachtraject eruit?


1 Kennismakingsgesprek: de juiste klik

Voor coaching is het heel belangrijk dat we samen een klik hebben. Daarvoor is het nodig dat je je bij mij op je gemak voelt en je dus het gevoel hebt dat je me kunt vertrouwen. Dat gevoel kan ik je uiteraard niet opleggen. Daarom is dit gesprek belangrijk. Alleen als het vertrouwen er is, kun jij je namelijk kwetsbaar opstellen.

Een kennismaking voer ik bij voorkeur persoonlijk en duurt maximaal een uurtje. Som is het handiger om te bellen. Dat is uiteraard ook mogelijk.
In dit gesprek maken we nader met elkaar kennis en we nemen al kort je vraag of probleem door.


2 Intakegesprek en coachsessies

In ons kennsimakingsgesprek hebben we al een beetje samen verkend wat jouw coachvraag is. In de eerste coaching gaan we hier samen verder op in.

Wanneer jouw werkgever de opdrachtgever is van het traject, voeren we ook een gesprek met z'n drieeën. Dus een gesprek tussen jou, jouw leidinggevende en ikzelf.

Uit ervaring kan ik zeggen dat over het algemeen maximaal zes sessies voldoende zijn. Elke afspraak duurt maximaal 1,5 uur.  


3. Werkwijze

Werken aan persoonlijke groei is een mooie zoektocht in jezelf. Het is een proces van loslaten en helder waarnemen waardoor je je inzichten vergroot en er bewuster van wordt. Ik werk intuitief. Dat wil zeggen dat ik vooraf vaak nog niet weet wat ik tijdens onze sessie ga doen, laat staan dat ik een vooraf uitgestippeld traject klaar heb liggen. Ieder mens is anders en daarom bekijk ik in het moment wat jij op nodig hebt. Ik probeer je onderbewuste te laten spreken, zodat je je er bewust van wordt.
Lees hier meer over vergroten van je bewust zijn


Wandelcoaching

Wandelcoaching is een prachtige manier om hoofd en lijf in beweging te krijgen en met elkaar te verbinden. De natuur is een prachtige inspiratiebron. Tijdens de wandeling maken we gebruik van de symbolieken uit de natuur. Dus zeker ook in de Corona tijd is wandelen een hele mooie en veilige manier van coachen,