Nienke Loeffen

'Bewustwording is de eerste stap naar verandering'

Wie ben ik?

Positief | empatisch |  inspirerend 

Ik ben Nienke Loeffen. Ik woon in Rosmalen samen met Ruud en onze twee kinderen Pepijn en Floor. Van nature sta ik optimistisch in het leven. Ik sport graag en geniet erg van mijn familie of vrienden als we gezellig samen zijn.

 

 

Mensen vind ik heel erg mooi. Als je doet waar je van nature goed in bent, sta je in je kracht. Dat is waar ik in geloof. Ik heb een jarenlange achtergrond in de HR. 

 

 

In 2014 kreeg ik de diagnose borstkanker. Natuurlijk stond mijn wereld stil. Ik had een gezellig en druk leven samen met mijn gezin, familie en vrienden en mijn leuke baan in de HR. Ik was nooit ziek. Op zomaar een avond voelde ik ineens een knobbeltje in mijn borst. En kort daarna zat ik dan ‘ineens’ op de afdeling Oncologie van het ziekenhuis. Zo ontzettend onwerkelijk. Na veel onderzoeken en steeds in grote spanning wachten op de uitslagen, wist ik gelukkig ook dat ik hiervan weer helemaal kon genezen. Het is een hele weg geweest. Ik had veel last van angst. Angst voor al het onbekende. Terugkijkend heb ik er veel van heb geleerd. Mijn ervaring wil ik graag positief inzetten voor anderen. Om die reden ben ik na mijn herstel verschillende opleidingen en trainingen gedaan, waaronder een intuïtieve coach-opleiding gaan doen (NOBCO gecertificeerd).

 

 

Door mijn persoonlijke ervaring ben ik veel bewuster in het leven gaan staan en heb ik geleerd niet alleen vanuit je ratio de beslissingen te maken, maar mind body en geest te laten samenwerken. Ik voelde wel altijd al veel, maar was me vaak onbewust wat het me wilde vertellen. En daarin ben ik niet de enige. In het westen leren we vooral alles te beredeneren vanuit ons hoofd, maar je hebt niet voor niets een lijf hebt met een schat aan informatie. De gezegden als: met hart en nieren, iets zwaar op de maag liggen, het op je heupen hebben, je neus ergens voor ophalen, volg je hart, zijn er niet voor niets.

 

 

Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lijf. Vragen als wat wil ik, waar in mijn lijf voel ik dat en wat wil het me zeggen, geven me antwoorden. Je lijf liegt nooit. Misschien zorg je er wel goed voor, maar luister je er ook naar?

 

 

En je hoofd heb je natuurlijk ook niet voor niets. Deze kan de vertaling maken. Als je lichaam, hoofd en geest samen laat werken, krijg je een compleet beeld. 

 

 

Ik help mensen bij en na kanker, maar ook chronisch zieken of mensen na een burn-out. Ik heb gemerkt dat er veel raakvlakken zijn. Het is voor iedereen een heftige levenservaring met grote gevolgen. Hoe kun je weer eigen regie op je leven nemen en er iets moois van maken? 

 

 

 

Ik leer je graag hoe je weer kunt gaan voelen en hoe je hoofd en lijf laat samenwerken. Met als prachtige resultaat dat jij doet wat goed is voor jou.

 

 

 

 

Het lijkt me leuk kennis met je te maken. Mail, bel of app me voor een vrijblijvende kennismaking waarin we kunnen verkennen wat ik voor je kan betekenen.

 

 

Liefs, Nienke